Noves entrades

20/4/09

VISITA A LA FUNDACIÓ MIRÓ


DONA I OCELL 1982. Aquesta escultura també la vam visitar.Parc de l'escorxador.

El dimarts dia 14, els alumnes de la ZER Baridà-BATLLIA vam fer un viatge a la FUNDACIÓ MIRÓ,a Barcelona, amb l'objectiu que els nostres alumnes veiessin en primera persona les col·leccions d'aquest ARTISTA i així poder també, descobrir L'OBRA sobre la qual han estat treballant en el projecte INTERDISCIPLINAR.

L'Ona, professora d'Infantil de Prats, la Merce, professora de llengües, i la Isabel, professora d'Infantil de Lles, ens van fer de guies tot explicant-nos les obres més treballades en el projecte i descobrint els aspectes més pedagògics d'aquest artista.

Actualment la col·lecció de la Fundació Joan Miró comprèn més de 14.000 peces: 217 pintures, 178 escultures, 9 tèxtils, 4 ceràmiques, l'obra gràfica gairebé completa i uns 8.000 dibuixos.

La major part d'aquest fons va ser donat a la Fundació per Miró mateix. Altres obres provenen de la col·lecció de Pilar Juncosa, esposa de l'artista, i de la col·lecció de Joan Prats, íntim amic de Miró i impulsor de la idea de crear la Fundació. Aquest fons s'ha vist incrementat amb les donacions posteriors de Marguerite i Aimé Maeght, Pierre Matisse, Manuel de Muga, Josep Lluís Sert, Francesc Farreras, Josep Royo, Gérald Cramer i David Fernández Miró, nét de l'artista.

Una part igualment estimable és la formada per les obres en concepte de dipòsit, provinents majoritàriament de membres de la família Miró i de la Gallery K.AG, fundada per Kazumasa Katsuta.

Si hi voleu donar una ullada:(molt interessant)

http://fundaciomiro-bcn.org/fundaciojoanmiro.php?idioma=4