Noves entrades

1/5/11

LINKAT 4 -DESCOBRIU-LA-

Ja està disponible a la secció de descàrregues la versió final de la Linkat 4 GNU/Linux. Les seves principals novetats són:

  • Live-DVD / Live-USB, que permet provar la Linkat des d'un dispositiu extern d'emmagatzematge sense fer cap modificació a la configuració de l'ordinador. Vegeu aquesta pàgina amb informació sobre com preparar un dispositiu USB d'arrencada.
  • Servidor de comunicacions Linkat amb funcionalitats de servidor cau (proxy-cache), filtratge de pàgines i serveis web, balanceig automàtic de càrrega entre múltiples línies ADSL, priorització de serveis, validació d'usuaris amb OpenRadius, etc. El servidor incorpora diversos assistents i utilitats que en faciliten la configuració des del propi centre docent.
  • Nou servidor de terminals lleugers LTSP que millora el rendiment i amplia la compatibilitat amb maquinari antic, com ara els ordinadors IBM Aptiva. També és més fàcil d'instal·lar i configurar, mitjançant assistents.
  • Millores en el servidor de centre per facilitar la seva gestió remota, deixant en mans d'un usuari administrador del centre (lnadmin) les operacions més habituals de manteniment.

Linkat 4