Noves entrades

2/2/09

El Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP)


El Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP), conegut també com a Dia Mundial o Internacional de la No-violència i la Pau, fou fundat l'any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal, i és una iniciativa d'Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment.

Es practica a escoles de tot el món, els dies 30 de gener i propers (aniversari de la mort de Mahatma Gandhi). Als països amb calendaris escolars propis de l'hemisferi sud, pot commemorar-se el 30 de març i dies immediats.

El DENIP propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau. El seu missatge bàsic diu: “Amor universal, No-violència i Pau. L’Amor universal és millor que l’egoisme, la No-violència és millor que la violència i la Pau és millor que la guerra”.

Què fan les escoles el dia de la no-violència i la pau?

A les escoles de tot el món celebren el (DENIP) amb diferents actes. Els objectius del dia de la Pau són: • Sensibilitzar que la pau és molt més que l’absència de guerres i baralles. • Conèixer persones i/o grups que lluiten per la pau i la justícia al món. • Saber resoldre els conflictes de manera pacífica i dialogant, és a dir, expressant les opinions de forma tranquil•la, clara i ordenada. Compartir una estona amb tots els alumnes i mestres amb la finalitat de celebrar la diada de la pau.