Noves entrades

28/11/11

EDUCACIÓ & FRUITA



La ZER Baridà-Bzatllia segueix en el programa A LA NOSTRA ESCOLA MENGEM MÉS FRUITA del Departament d'Agricultura. Intentem fomentar l'hàbit del menjar saludable i equilibrat.
El proper curs escolar 2011/2012, el Pla de consum de fruita "A la nostra escola mengen + fruita" s’adreça als centres educatius de 2n Cicle d’Educació Infantil i Primària, que rebran gratuïtament fruita seleccionada en funció de l’estació de l’any, proximitat al punt de producció, qualitat, etc, per distribuir-la entre els nens i les nenes perquè la consumeixin durant l’esmorzar i/o el berenar dins el recinte del centre educatiu.

Les escoles que estiguin interessades a participar han de presentar una sol·licitud de preinscripció a través de l’Oficina Virtual de Tràmits de la seu electrònica corporativa de la Generalitat.

L’acceptació de les sol·licituds està associada a la convocatòria dels ajuts a la promoció i distribució de fruita i verdura a les escoles. En cas de no poder atendre totes les sol·licitud, es donarà prioritat als centres educatius que ja hagin participat en el Pla i, dins d’aquests, primer als de titularitat pública, en segon lloc els privats concertats i en darrer lloc als privats no concertats.

Es facilitarà als centres escolars un calendari en el qual s'indicarà les setmanes en què es farà la distribució dels productes seleccionats, així com el cartell del programa que obligatòriament han de tenir col·locat durant tot el curs en un lloc visible i un tríptic informatiu per lliurar a les famílies dels nens que participen al programa.

Per assegurar l’eficàcia del Pla les escoles han desenvolupar activitats complementàries al consum de fruita.